Scroll ned

Undgå overraskelser med dit Visa/Dankort

Når du bruger dit Visa/Dankort, bruger kortet enten Visa- eller Dankort-delen til at gennemføre betalingen. Ofte vil du ikke vide, hvilken af delene, forretningen du handler i, gør brug af – men ved helt almindelige indkøb er det typisk Dankort-delen, og her er der ingen forbrugsgrænse.

Men nogle gange er det kortets Visa-del, du bruger, og så belaster du forbrugsgrænsen på de 25.000 kr. pr. løbende syv dage.

Anvender du for eksempel Apple Pay via din telefon til betaling i forretninger, så tæller betalingen som en Visa-betaling. Det gælder typisk også, hvis du bruger dit Visa/Dankort til at købe din ferie på en udenlandsk hjemmeside, og selvfølgelig når du bruger kortet på ferien.

Det betyder, at du kan komme i konflikt med Visa-delens forbrugsmaksimum på de 25.000 kr.

Totalbanken anbefaler

Udviklingen går i retning af, at Visa-delen af dit Visa/Dankort anvendes stadig oftere, når du betaler med dit kort. Derfor bør du være opmærksom på dit forbrug, så du ikke pludselig oplever, at du ikke kan betale.

Står du midt i ferien i udlandet, kan det give dig en del besvær.

Hav derfor også et Mastercard med, når du rejser. Med to betalingskort på ferien, har du flere muligheder og større økonomisk tryghed.

Kontakt en rådgiver i Totalbanken, så I sammen kan afklare, om du har behov for et Mastercard Kredit-kort – Standard, Guld eller Platinum. Guld- og Platinum-kortet har tilknyttet en rejseforsikring, der sikrer dig hjælp, hvis uheldet er ude. 

Du har også mulighed for at vælge et Mastercard Debit, hvor beløb hæves på kontoen med det samme, og hvor der ikke kan trækkes mere, end der er dækning for på kontoen.

DEL PÅ

Kontakt