Scroll ned

MitID

MitID erstatter NemID. Det sker i perioden oktober 2021 til juni 2022, og NemID lukker ved udgangen af juni 2022. I overgangsperioden vil du opleve, at der kan være steder, hvor du skal bruge MitID og andre steder NemID.

Du får besked i din Netbank/Mobilbank, når det er din tur til at få MitID. Installationen af MitID-app'en sker nemt og hurtigt. Hvis du alligevel får problemer, kan du kontakte Totalbankens Netbanksupport på telefon 70 24 66 00.

MitID bliver din kommende digitale identitet, som er udstedt af det offentlige, og som du skal bruge, når du logger ind i din Netbank, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. MitID er lige så vigtigt som dit pas, og du må aldrig dele det med andre.

Forskelle mellem NemID og MitID

Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID – ud over at du fx ikke længere skal bruge dit nøglekort eller NemID-app’en. Men der er forskel. En forskel der blandt andet gør det vanskeligt for andre at udgive sig for at være dig, ligesom du også har mulighed for at sikre, at det er det rigtige sted, du udfører din handling, og fx ikke er på en falsk hjemmeside. Derudover vil du få en meddelelse, hvis der sker en kritisk hændelse, som fx kræver, at du spærrer dit personlige MitID.

MitID findes som en app til din smartphone eller tablet. Det betyder, at du altid har MitID ved hånden. Du godkender blot med et swipe.

På Digitaliseringsstyrelsens MitID-hjemmeside finder du svar på en lang række spørgsmål om MitID-løsningen.

Læs eventuelt mere om netsikkerhed her.

MitID1
DEL PÅ

Kontakt