Scroll ned

Investeringsforeninger

Alle pengeinstitutter skal fra den 1. januar 2013 oplyse kunderne om årlige omkostninger i procent (ÅOP) og formidlingsprovision i procent (FPP) ved investering via investeringsforeninger.

DEL PÅ

Årlige omkostninger i procent (ÅOP)

Årlig omkostning i procent er et nøgletal, der viser de samlede forventede omkostninger, når du investerer via en investeringsforening.

ÅOP er baseret på visse standardiserede forudsætninger og udtrykker derfor ikke dine præcise omkostninger ved at spare op i en investeringsforening. ÅOP er omkostninger, som investeringsforeningen betaler, inden dit afkast bliver beregnet.

ÅOP oplyses kun for danske investeringsforeninger. ÅOP er den seneste offentliggjorte sats for investeringsafdelingen.

Formidlingsprovision i procent (FPP)

Formidlingsprovision i procent er den aftalte provisionssats, som investeringsforeningen betaler til banken for formidling af og rådgivning om foreningens produkter. Formidlingsprovisionen beregnes som en procentsats af kursværdien og er en del af investeringsforeningens administrationsomkostninger.

Formidlingsprovisionen er derfor en del af ÅOP for investeringsforeningen.

Formidlingsprovision i procent oplyses for de investeringsforeninger, hvor banken modtager formidlingsprovision. Hvis formidlingsprovisionen er variabel, eksempelvis på grund af trappestruktur eller afkastafhængig provision, anvendes den højeste sats.

 

Kontakt os

Har du brug for rådgivning eller for at høre mere om dine muligheder i Totalbanken, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt