Scroll ned

Svindlere vil have fat i dine penge

Antallet af sager, hvor kriminelle misbruger andres netbank og betalingskort og stjæler deres penge, er desværre stærkt stigende.

Også i Totalbanken har vi oplevet, at nogle af vores kunder er blevet kontaktet af svindlere.

Hvordan kan svindelen ske?
En typisk henvendelse kan forløbe på den måde, at en person ringer og præsenterer sig som ’din bankmand’, en person i ’Nets’ eller tilsvarende, og du bliver fx spurgt, om du lige nu er i gang med at overføre et større beløb til udlandet.

Når du så lettere forskrækket svarer, at det er du ikke, får du at vide, at du bare skal tage den med ro, og at vedkommende nok skal hjælpe, så pengene kommer tilbage på kontoen igen.

I løbet af samtalen vil vedkommende forsøge at overbevise dig om, at han skal bruge dit cpr-nummer, password til MitID.

Hvad kan du gøre?
Totalbanken eller andre banker, Nets m.fl. vil aldrig nogensinde bede dig udlevere koder.

  • Oplys aldrig din MitID-kode, dit password og brugernavn til din Netbank eller andre personlige oplysninger til andre. Kun forbrydere beder om den slags
  • Brug MitID-app’en til din smartphone eller tablet

Hvis uheldet er ude
Hvis du har mistanke om, at andre har været logget på din Netbank eller har fået adgang til dine MitID- og kortoplysninger, så kontakt straks Totalbanken. Du kan selv spærre dine betalingskort i Mobilbanken/netbanken men også på telefon:
 - Dankort/-VisaDankort (tlf. 44 89 29 29) 
 - Mastercard (tlf. 44 89 27 50)

Du skal også straks spærre dit MitID. Det kan du gøre på mitid.dk eller ved at kontakte MitID-supporten på telefon +45 33 98 00 10.

Har du spørgsmål til denne information, er du er velkommen til at kontakte din rådgiver.

Læs gode råd i denne folder

Du kan også holde dig opdateret på de nyeste digitale trusler med app’en ’Mit digitale selvforsvar’, som du kan hente til din mobiltelefon eller tablet her. Den kan hjælpe dig til en tryggere digital hverdag.

 

Svindler
DEL PÅ

Kontakt os

Har du brug for rådgivning eller for at høre mere om dine muligheder i Totalbanken, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt