Scroll ned

Generationsskifte

Det er næsten som historien om humlebien, når du ser på, hvordan Simon Rasmussen fra Rasmussen & Co Rørteknik overtog Klodan som led i et generationsskifte. Det er den lille virksomhed, der overtager den store. Det er den unge iværksætter, der skal til at være leder – ovenikøbet af to virksomheder. I en deal, hvor der er mange penge på spil. Men handlen kom op at flyve. Takket være en stærk indsats af Totalbanken.

 

Klodan_Simon Rasmussen_Totalbanken 01.jpg (1)
DEL PÅ

 

 

- Hvis det ikke var for Totalbanken, var det aldrig lykkedes. Ordene falder prompte, da vi spurgte Simon Rasmussen om generationsskiftet, som endte med, at han overtog Klodan.

Simon Rasmussen er 31 år, men har allerede været virksomhedsejer i mere end 10 år. Han har altid vidst, at han ville være iværksætter. Det var ikke noget, han fik med hjemmefra, hvor begge forældre var ansatte. Alligevel startede han som barn sammen med en kammerat, hvor de trak rundt med en trailer og solgte havehjælp. I 2011 fik Simon sit første cvr-nummer. Det var tre måneder, inden han var udlært som struktør. Siden byggede han en kloakmester-eksamen ovenpå.

 

 

- Da jeg startede firmaet, vidste jeg, at det skulle være mere end en lille entreprenør-virksomhed. Jeg arbejdede så sammen med Jørgen (Klodan) i nogle projekter. Og sagde til ham, at hvis han på et tidspunkt overvejede at sælge, så var jeg interesseret. -

Jeg kunne se nogle klare synergieffekter mellem de to virksomheder. I mit eget firma er vi specialiseret i alt det, der ikke kræver opgravning. Og hvis vi skulle udvide, skulle vi have et gravehold tilbage. Men det havde Jørgen allerede i Klodan. Samtidig har Klodan et speciale i at betjene forsikringsbranchen, når der opstår rørskader. Tilsammen har vi et godt og robust forretningsgrundlag.

- Da Jørgen viste interesse for at sælge, stod vi sammen over for et stort og uoverskueligt projekt. Ingen af os havde jo prøvet det før. Det havde Jimmi Bræmhøj fra Totalbanken heldigvis.

- Gennem hele processen har Jimmi været en solid tovholder. Han tog styringen og var med til at få de rette folk med ombord i processen – på rette tid. Konsulenter fra Erhvervshus Fyn, Vækstfonden, den rigtige advokat og en revisor. Det blev til mange møder, hvor vi gennemgik forretningsplaner, budgetter, aftaler i virksomhederne og mellem hinanden. Alt skulle op i luften, så der ikke var nogle skeletter i skabene. -

Jimmi kiggede det hele igennem og styrede processen.

- Jeg havde egen advokat og revisor med på min side. Det drejer sig jo om mange penge og en kæmpe indsats, der ville gå i vasken, hvis tingene løb skævt. Tag bare sådan noget som forventningsafstemning af hinandens roller og indsats, når det bliver hverdag.

- Det var ikke fordi, der var så meget snak om selve prisen. Jørgen er fortsat i virksomheden, og hvis bare indtjeningen følger budgetterne, så er alt fint

 

 

Hvad siger banken
Om processen siger Jimmi Bræmhøj: - jeg ser mig selv som både buffer og katalysator i sådan en proces. Jeg hjælper partnere med at nå hinanden og ser det som min fornemmeste pligt at få lavet et velbelyst grundlag for den endelige aftale. - I banken ser vi meget på det enkelte menneske som fx Simon. Vi skal tro på ham, men stiller også krav. Fx lavede vi en aftale med Simon om, at han skulle bygge en lederuddannelse på sine kvalifikationer, fordi han nu skal gå fra at være ude i marken til at styre en mere kompleks virksomhed.

Simon supplerer: - Ja, det er rigtigt. Banken holder også meget af, at der er tal, der passer til tiden i vores budgetter. Men når alt kommer til alt, er jeg bare så glad for, at banken og alle rådgiverne tror på mig. Vi er på en vækstrejse. Sammen.

- Skal jeg slutte med et godt råd til dig, der står overfor en sådan proces, så er det: Tro på det. Husk, at du skal arbejde for det. Intet kommer af sig selv. Det er et langt forløb, og der er mange penge på spil. Så få de rette rådgivere med ombord. Og hav respekt for det, dine rådgivere siger og ved. De har prøvet det før. Det har du sikkert ikke. Du går ikke helt forkert, hvis du starter med at ringe til Totalbanken. Så er du i gang!

Vil du vide mere, så ring til

Carsten Berg Søfeldt
Erhvervsdirektør

63 457 177

Send en mail

Kontakt os

Har du brug for rådgivning eller for at høre mere om dine muligheder i Totalbanken, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt