Scroll ned

Finansiering


Kontrol eller tillid - det er spørgsmålet
Som bank kan du principielt tage to veje, når det gælder finansiering. Det kan handle om kontrol og dokumenteret indtjeningsevne. Eller om tillid, troen på det menneske, du sidder overfor og erfaring i at læse markeder. Hos Totalbanken har vi stor respekt for robuste budgetter og sorte tal på bunden. Men vi har også stor tiltro til vores kunders virkelyst og idérigdom.

(Billede udlånt af DK3)

TEN TABLE_B105xL300_wild oak_PIA CHAIR_smoked oak_LB6 (1).jpg
DEL PÅ

Når vi møder dig og mærker din evne til at skabe resultater, går vi langt for at finde løsninger, der kan hjælpe dig i mål.

Læs videre og se, hvad det betød for Thomas Sander, der i 2017 tog springet fra reklamedirektør til møbelproducent

Fra nej-hat til nye muligheder
Det var et stort spring, Thomas Sander tog i 2017 fra ansat reklamedirektør til selvstændig møbelproducent. Men her i 2022 er han landet på benene og er i gang med en solid vækstrejse. Det skyldes ikke mindst et godt samarbejde med Totalbanken. 

- I 2017 var jeg klar over, at der skulle ske noget. Jeg ville en helt anden vej end den reklamebranche, jeg kendte. Derfor så jeg mig om efter muligheder og faldt mere eller mindre over Kristoffersens Møbelfabrik, som var sat til salg online. De lavede nogle afsindigt lækre produkter og havde en aftale med en stor kunde. Fundamentet var i orden.

(Billede: Thomas Sander. Adm direktør)

Stort potentiale
- Hen over sommeren fandt vi ud af, hvad jeg skulle gi’ for fabrikken. Jeg vidste intet om hverken træ eller møbelproduktion. Men det gjorde medarbejderne. Og jeg kunne se, at de havde et stort potentiale. Det handlede derfor om at få dem med på rejsen – om at skabe et fælles ansvar for vores produktion og resultater. Det gik godt. På trods af corona og store kunders skepsis til udviklingen under pandemien har vi udvidet antallet af medarbejdere fra 3 til nu 13. Vi skiftede – til stor undren for den tidligere ejer – den gamle CNC-maskine ud med en ny 5-akset maskine. Den gav os nye muligheder. Flere og flere kunder kom til. Og de største kunder blev endnu større.

Vi voksede ud af rammerne i Korinth
- Faktisk kom vi dertil, at fabrikken i Korinth blev for lille. Og her gik samarbejdet med min hidtidige bank i sort. De så meget konservativt på mig og fabrikkens muligheder. De ville have, at jeg tjente flere penge, før de kunne gå ind i yderligere finansiering. - Jeg luftede min frustration over den manglende finansiering i en artikel i Erhverv+. På den baggrund kontaktede Totalbanken mig og foreslog et møde.

Billede udlånt af DK3

Billede udlånt af DK3

En lykkelig historie
- Det blev starten på et virkeligt godt samarbejde. Banken var åben og lydhør, da jeg fortalte om muligheder og udfordringer. Det var noget helt andet end med min gamle bank. Her følte jeg, at jeg skulle forberede mig 120% og være parat til at forsvare mig og mine synspunkter. Jeg var tvunget ind i en defensiv rolle i stedet for at opleve et samarbejde om at udvikle fabrikken. Det blev helt anderledes med Totalbanken.

- For mig er Totalbanken en vigtig medspiller og rådgiver. Hvor jeg har det indtryk, at store banker ser på tal og staver tillid EBITDA, så ser Totalbanken på mennesket bag tallene. De er interesseret i udvikling og spiller en stor rolle i at udvikle min forretning. De har været helt afgørende for, at jeg har kunnet flytte produktionen ud af de snævre rammer i Korinth og ind i nye i Haarby, hvor vi har kunnet lave et helt nyt og optimalt produktionsflow. Den nye rationelle produktion er nøglen til at kunne producere profitabelt i Danmark – og er dermed også nøglen til vores fremtid.

Vi har også investeret i endnu en ny CNC-maskine, som Totalbanken har hjulpet med via en leasingløsning.

Og de er med på den videre rejse, hvor vi som en naturlig del af vores vækst får en større lagerbinding, som også skal dækkes af finansielt. Der går typisk 6 uger fra, at vi får træ på lageret til det færdige møbel er solgt hos en forretning.

- Vi ser med fortrøstning ind i fremtiden med fyldte ordrebøger og med en produktion, som vi skal udvide med nye produkter – og hvor vi skal høste rationaliseringsgevinsten i vores nye set-up. Det bliver et år, hvor jeg stadig kan sove roligt om natten – ikke mindst takket været et godt samarbejde med min bank, hvor lydhørhed, korte beslutningsgange og tillid ikke bare er ord på et stykke papir – men noget, der bliver realiseret i vores samarbejde.

Vil du vide mere, så ring til

Carsten Berg Søfeldt
Erhvervsdirektør

63 457 177
Send en mail

Kontakt os

Har du brug for rådgivning eller for at høre mere om dine muligheder i Totalbanken, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt