Scroll ned

LEI-kode

Virksomheder og foreninger m.v., der ønsker at handle med aktier, obligationer eller andre finansielle instrumenter, skal have en såkaldt LEI-kode. 

DEL PÅ

Værd at vide om LEI-koder

Kravet følger af EU-lovgivning, og formålet med LEI-systemet er at skabe et globalt referencesystem, der entydigt identificerer enhver juridisk enhed.

Enkeltmandsvirksomheder kan handle med værdipapirer uden at have en LEI-kode og skal kun have en LEI-kode, hvis de handler med derivater, som fx valutaterminsforretninger. 

LEI står for Legal Entity Identifier. En LEI-kode er en standardiseret kode bestående af både tal og bogstaver. Koden indeholder nøgleoplysninger, der gør det muligt klart og entydigt at identificere virksomheder globalt. Formålet er at sikre en effektiv markedsmisbrugsovervågning, hvor kundeidentifikationen er ensartet, entydig og pålidelig i hele EU.

En LEI-kode fås hos en bemyndiget LEI-udsteder, en såkaldt LOU (Local Operating Unit), som validerer visse oplysninger om virksomheden, inden den udsteder LEI-koden. De oplysninger, som udbyderen skal have ved oprettelsen af en LEI-kode, er typisk oplysninger, der er anført i CVR-registeret. LEI-udbyderen opkræver et årligt gebyr for LEI-koden samt gebyr for oprettelse.

Banken gennemfører ikke transaktioner for virksomheder og foreninger m.v., der ikke har oplyst deres LEI-kode til Banken.

Du er velkommen til at kontakte Fonds og Likviditet i Totalbanken på telefon 63 457 000, hvis du vil vide mere om LEI-koder.

Kontakt os

Har du brug for rådgivning eller for at høre mere om dine muligheder i Totalbanken, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt